Delovanje sončne celice je najboljše, če je ta usmerjena pravokotno proti sončni svetlobi

sončne celice HeatPipe

Delovanje sončne celice, imenovane tudi fotovoltaična celica, najlažje razložimo tako, da gre za napravo, ki sončno energijo spreminja v elektriko. To stori s pomočjo elektronov, ki ustvarjajo generator napetosti, kjer sončni fotoni zaradi primerne tankosti plasti električnega polja lahko izbijejo vezane elektrone in ustvarjajo električno energijo. Vir energije je brezplačna in obnovljiva energija sonca, delovanje sončne celice pa najučinkovitejše, če je ta pravokotno usmerjena proti sončni svetlobi. Cena sončne celice je pri nas ugodna in se vam dolgoročno zagotovo izplača.

 

VEČ O CEVNIH KOLEKTORJIH

HeatPipe kolektorji

 

Heat Pipe kolektorji imajo bistveno prednost

 

Če je delovanje sončne celice usmerjeno v ustvarjanje električne energije, pa so Heat Pipe kolektorji namenjenu izrabljanju sončne energije za solarno ogrevanje hiše. Njihova prednost je v tem, da delujejo skozi vse leto, tudi pozimi, so odporni in zanesljivi ter so najsodobnejša tehnologija, ki je tudi ekološko čista. Poleg tega so Heat Pipe kolektorji zaradi zasnove na tehnologiji toplotnih cevi odlični za uporabo tudi v zimskem času, ko ni direktnega sončnega sevanja. Solarno ogrevanje hiše bo tako najbolj učinkovito, če izrabite odlično delovanje sončne celice in zadnje generacije Heat Pipe kolektorjev, ki so sestavljeni iz toplotnih cevi in vakuuma.

 

SOLARNO OGREVANJE VODE

 

Heat Pipe kolektorji imajo bistveno prednost

 

Bistvena prednost je v tem, da imajo GreenLand Systems kolektorji, ki uporabljajo tehnologijo Heat Pipe, eno plast debelega borosilikatnega stekla, ki preprečuje vpliv zunanjosti na zaščitene aktivne dele kolektorja, ki so tako dejansko v vakuumu. To je v primerjavi z množico kolektorjev na trgu, pri katerih je podtlak med dvema plastema tankega stekla, medtem ko so vsi aktivni deli kolektorja odprti in podvrženi atmosferskim vplivom, odlična prednost. Solarni kolektorji GreenLand Systems so zato bolj trpežni in predstavljajo najboljo izbiro na slovenskem trgu. Prav tako je cena sončne celice pri nas ugodna, zato ne odlašajte z obiskom v naši trgovini ali na naši spletni strani.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
SR Svetovanje Rado Stržinar, s.p. | Energie
Naslov
PODLUBNIK 328
4220 ŠKOFJA LOKA
E-pošta
Seznam fraz
Sončne celice, delovanje sončne celice
ZEMLJEVID