Spomladansko kuhanje za 8. marec!

V prijetni družbi smo se v četrtek, 8. marca, v studiu Gorenje LIMBUŠ lotili petega kuharskega izziva, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Večerovimi Kvadrati: SPOMLADANSKO KUHANJE. Kuhali smo z Gorenjevimi najsodobnejšimi aparati, jedi smo pripravili iz zakladnice bogate ponudbe živil Žito, s kuhalnico je skupaj z nami čaral vrhunski kuharski mojster Tomi Gregorinčič iz priznane mariborske restavracije Rožmarin, za vinsko spremljavo pa je poskrbela priznana vinska hiša Dveri Pax.

In kako smo se imeli? Oglejte si foto galerijo!


Recepti

 

Špargljevi ravioli na čičerkinem pireju

 


Sestavine za 4 osebe:

 

Za 100g rezančevega testa:
1 jajce
1 žlica vode
170 g moke Dobro

Špargljeva masa in čičerikin pire
4 jajca
4 rezine slanine
300 g šalotke
1 dl balzamičnega kisa
1 dl medu
maslo
200 g špargljev
100 g skute
100 g čičerike Natura
sol Maestro
poper Maestro
česen

Priprava:

Čez noč namočeno čičeriko kuhamo v osoljeni vodi uro in pol. Rezančevo testo pripravimo iz moke, jajca in vode. Zamesimo testo in ga pustimo počivat najmanj 1 uro. Nato ga na tanko razvaljamo in narežemo kvadratke.

Med tem časom, ko testo počiva, na maslu prepražimo šalotko in česen ter dodamo na drobno narezane šparglje. Še malo popražimo, solimo in popramo ter vse skupaj ohladimo. Ko je masa hladna, dodamo še  skuto in zmešamo. Z maso nadevamo testo in oblikujemo raviole. Skuhamo jih v slanem kropu približno 8 – 10 minut.

Še enkrat prepražimo šalotko in česen, k temu dodamo zmiksano čičeriko. Še malo popražimo in po potrebi začinimo, da dobimo pire.
V slan krop ubijemo 4 jajca in kuhamo 3 minute. Vmes olupljeno šalotko pokuhamo v mešanici iz medu in balzamičnega kisa.
Ko je vse gotovo, na krožnik najprej položimo jajce, nanj rezino slanine, šalotko v mešanici iz medu in kisa. Zraven dodamo še pire in raviole.
        

 

Dimljen medaljon svinjske ribice z basmatim rižem

 


Sestavine za 4 osebe:


200 g basmatega riža Zlato polje
400 g svinjske ribice
oljčno olje
maslo
sol Maestro
poper Maestro
vejica rožmarina

Priprava:
Svinjsko ribico narežemo na medaljone, začinimo in popečemo na oljčnem olju, da v sredini ostane še rožnata. Pečene medaljone vzamemo iz ponve in shranimo na toplo, med tem časom pa pripravimo še omako. V ponev, v kateri smo pekli meso, dolijemo vodo in  zgostimo z maslom, da dobimo omako.


Basmati riž kuhamo v razmerju riž: voda je 1:6. Vodo rahlo solimo, ko voda zavre, stresemo vanjo riž in ga na zmernem ognju kuhamo 10 – 12 minut. Jed dekoriramo z vejico rožmarina.
     

Jogurtova pena z jagodnim pirejem in musliji

 


Sestavine za 4 osebe:

0,5l  navadnega jogurta
150 g sladkorja v prahu
4 liste želatine
sok 2 limon
4 dl sladke smetane
200 g jagod
0,2 dl mandarininega likerja
50 g čokoladnih Sport muslijev Natura
meta

Priprava:
V jogurt najprej vmešamo 75 g sladkorja. V limoninem soku stopimo želatino. Stepemo še sladko smetano, nato pa vse skupaj zmešamo in postavimo v hladilnik za dve uri, da se želatina strdi. Jagode, 75 g sladkorja in liker zmiksamo v kašo.


Na krožnik damo najprej kašo, nanjo posujemo čokoladne muslije, okrog pa z žlico oblikujemo žličnike iz jogurtove mase. Okrasimo še z meto.


Podjetje: Gorenje+

Objavljeno: 13. marec 2012

VSISI, web marketing, Ltd
Naslov - Šmartinska cesta 134a, 1000 Ljubljana, SLOVENIA
Telefon - +386 5907 5928
E-pošta - info@vsi.si
Spletna stran - http://www.vsi.si/vsisi-doo
VREMENSKA NAPOVED
V BLIŽINI