Gradnja dimnika v podjetju Dimniki Hočevar

V podjetju Dimniki Hočevar se lahko pohvalimo z večletno tradicijo gradnje dimnikov. Gradnja dimnika je zahteven proces, ki zahteva veliko mero natančnosti in usklajenosti ekipe, saj mora biti izdelava dimnika kvalitetna.

 

DOVOLITE NAM, DA VAM PRIKLOPIMO KAMIN NA DIMNIK


Kako se lotiti gradnje dimnika?

Preden se odločimo za gradnjo dimnika, moramo vedeti, s kakšno kurilno napravo bomo naše prostore ogrevali in na kakšno gorivo bo naprava delovala. Za tem se moramo odločiti, kakšna bo višina našega dimnika. Dobro je, da dimnik s svojo višino doseže maso zraka, ki se premika, pri tem pa je potrebno poudariti še, da višina dimnika pri kurjenju s trdimi gorivi ali kurilnim oljem ne sme biti nižja od 5m, pri kurjenju na plin pa se lahko spustimo do višine 4m.


Pri gradnji dimnika moramo zagotoviti tudi zadosten vlek, kar pomeni, da moramo dimnik načrtovati tako, da se dimni plini na poti navzgor ne bodo preveč ohladili. S pomočjo dobrega vleka dimnika se v kurišču ustvari podtlak, ki omogoči, da v kurišče priteka vedno svež zrak, ki je nujno potreben za dobro zgorevanje.


Izdelava dimnikov

Pri gradnji dimnika je seveda potrebno biti pozoren tudi na samo varnost. To pomeni, da iz dimne tuljave ne sme izhajati plin v stanovanjske prostore. Dimniška konstrukcija mora biti stabilna, saj mora več deset let kljubovati različnim vremenskim in mehanskim vplivom.


Izdelava dimnika v podjetju Dimniki Hočevar

V podjetju Dimniki Hočevar vam ponujamo kvalitetno izdelavo dimnikov. Izdelava pri nas poteka natančno in kakovostno, dimnik pa vam bo služil več deset let. Odločite se lahko za izdelavo inox dimnika. Tudi montaža inox dimnika je zelo enostavna in jo lahko naročite pri nas. Ponujamo vam še sanacije starih dimnikov s povrtanjem in z vstavitvijo inox tuljave v dimnik. Naročite pa lahko tudi izdelavo dimnika za kamin in se tako ob hladnih zimskih dneh grejete z bližini ognja, ki bo pričaral čudovito vzdušje vam in vašim bližnjim.

 

                                            gradnja inox dimnika               montaža in izdelava dimnikov

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Žibertova ulica 26
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 438 37 60
041 245 089
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Gradnja dimnika, izdelava dimnikov
ZEMLJEVID