Dimniške cevi iz nerjavečega jekla so brez konkurence

Dimniške cevi

Osnovna naloga dimniške cevi je odvajanje dima, ki nastane pri ogrevanju, iz bivalnih prostorov. Dimniška cev je nujno potrebna, ne glede na to, kakšno vrsto ogrevanja imate. Pri starejših klasičnih gradnjah so dimniške cevi zidane, danes pa se vedno bolj uveljavljajo inox cevi za dimnik, ki so na voljo v enoslojni ali troslojni različici, odvisno od tega, kakšne so vaše zahteve. Enoslojni se uporabljajo tudi za sanacijo dotrajanih dimniških cevi, troslojni pa se navadno uporabljajo za objekte, ki dimnika še nimajo. V podjetju Dimniki Hočevar so vam na voljo različne dimniške cevi iz nerjavečega jekla, ki so zagotovilo za dolgo življenjsko dobo dimnika in učinkovito ogrevanje.

 

Troslojna inox dimniška cev za novogradnje

Troslojne inox dimniške cevi so primerne tudi za objekte, ki potrebujejo popolnoma nov dimnik. Primerne so tako za manjše hiše kot tudi za večje večstanovanjske zgradbe, poslovne prostore, industrijske zgradbe itd. Troslojne cevi za dimnik so primerne za vse vrste goriva in kurilnih naprav. Odlikuje jih troslojna zgradba: notranja nerjavna cev, izolativen drugi sloj iz keramične ali kamene volne ter zunanji sloj iz inoxa. Dimniške cevi lahko po želji tudi prebarvamo s poljubno barvo lestvice RAL, lahko pa jih pustimo v barvi pločevine. Takšne inox dimniške cevi so primerne tudi za montažne in pasivne hiše.

 

Cevi za dimnikeSanacija dotrajane dimniške cevi

Pri klasično grajenih dimnikih po določenem času pride do poškodb cevi za dimnik, ki postane neuporabna, zato jo je treba sanirati. Ena od možnosti je izdelava novega klasičnega dimnika, ki je časovno dolgotrajna in zahtevna, obenem pa cenovno neugodna. Druga možnost je uporaba inox dimniške cevi, ki jo namestimo v obstoječi zidani dimnik. V ta namen se lahko uporabi enoslojna dimniška cev. Inox dimniške cevi so odporne proti koroziji in temperaturnim nihanjem, so lahke in omogočajo enostavno montažo. Njihova življenjska doba je izjemno dolga, hkrati pa so primerne za vse vrste ogrevanja.

 

Dimniki Hočevar| Dimniške cevi, cevi za dimnik, dimniška cev – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Žibertova ulica 26
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 438 37 60
041 245 089
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Dimniške cevi, cevi za dimnik, dimniška cev
ZEMLJEVID