-
Sorodne kategorije:
Posel in gospodarstvo Certifikati
- Bureau Veritas d.o.o.
- Certificiranje
- Certificiranje jeklenih konstrukcij
- Delovna oprema
- Gdpr uredba
- HAZID
- HAZOP
- ISO standardi
- Požarna varnost
- Pregled otroških igral
- Projektiranje
- Ravnanje z okoljem
- Sistem vodenja kakovosti
- Sledljivost lesa
- Tveganje
-
Varnost pri delu
- Navodila za varno delo
- Pomen varnosti in zdravja pri delu
- Pravilnik o varnosti in zdravju pri delu
- Predpisi o varnosti in zdravju pri delu
- Pregled delovne opreme
- Varnost in zdravje na delu
- Periodični pregledi delovne opreme
- Varnost in zdravje pri delu in zakonodaja
- Varnost in zdravje pri delu OHSAS 18001
- Varstvo in zdravje pri delu
- Varstvo pri delu
- Varnost in zdravje pri delu
- Varnost pri delu
- Varnost živil
- Varstvo osebnih podatkov
- Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana
- http://www.bureauveritas.si/
- 01 4757600
Besedne povezave
Ekološki certifikati
,certificiranje kmetijskih pridelkov in živil
,ekološka pridelava
,eko certifikat
,bio certifikat
,ekološka živila
,označevanje živil
Ekološki certifikati dokazujejo skladnost pridelave in predelave živil z načeli ekološkega kmetovanja
Krepitev ekološke zavesti
Spoznanje, da imajo pretirano potrošništvo, pogoltno izčrpavanje neobnovljivih naravnih virov in onesnaževanje okolja v vseh oblikah pogubne posledice za naš planet, je v zadnjih letih doprineslo k izrazitemu razvoju ekološke miselnosti. Ekološko zavezanost tako dandanes srečujemo dnevno. Veliko ljudi ločuje odpadke, izvaja čistilne akcije, kupuje ekološko kozmetiko in želi jesti ekološko pridelana živila. Ker je postala ekologija skorajda nekakšna modna muha in zagotovilo za uspeh pri kupcih, se na tržišču pod oznako »ekološki«, »bio« in »organski« pojavljajo najrazličnejši izdelki - zares ekološki, pa tudi takšni, ki so daleč od tega in le izkoriščajo oznako za boljšo prodajo svojih izdelkov. Prav zato se je pojavila potreba po označevanju živil in certificiranjuekoloških kmetijskih izdelkov.
Certificirani izdelki kot odgovor na zahteve kupcev
Kupci vse raje posegajo po ekološko pridelanih živilih, saj od njih pričakujejo določene kakovosti, kot so:
- boljši okus in aroma živila,
- večja vsebnost vitaminov in mineralov kot pri konvencionalno pridelani hrani,
- večja varnost živila zaradi prepovedi uporabe pesticidov in gensko spremenjenih organizmov.
»Eko« certifikat ali »bio« certifikat, kot ga poimenujejo nekateri, je dokaz ekološke neoporečnosti izdelka
Če se kupec odloči za nakup ekološkega živila, mu mora biti zagotovljeno, da je dobil točno to, kar je plačal. Pri odločitvi za nakup se potrošnik običajno opira na oznake na izdelku. Vsak napis »eko« ali »bio« na embalaži pa še ne zagotavlja ekološkega izvora izdelka. Prav zato se je vpeljal mehanizem certificiranja kmetijskih pridelkov in živil. Le za izdelke z ekološkim certifikatom lahko z gotovostjo trdimo, da so bili ekološko pridelani.
Kako do ekološkega certifikata?
Do ekološkega certifikata lahko pridete po sledečem postopku:
- Prijava v postopek certificiranja ekološke pridelave / predelave
- Sklenitev pogodbe
- Seznanitev s postopkom certificiranja
- Izvedba kontrole
- Odprava morebitnih neskladnosti
- Pridobitev certifikata
Natančnejša navodila za pridobitev ekološkega certifikata in vso potrebno dokumentacijo lahko dobite na naši spletni strani. Preverite pa lahko tudi postopek pridobitve certifikata za sistem vodenja kakovosti.
Vaša odločitev za pridobitev ekološkega certifikata zagotavlja večjo varnost celotne prehrambne verige.