Solarno ogrevanje vode in prostorov vedno bolj priljubljeno

Solarno ogrevanjeNaraščajoče cene energentov in vse večja okoljska ozaveščenost vedno bolj postavljata v ospredje sisteme koriščenja energije sonca – solarno ogrevanje. Solarno ogrevanje vode in prostorov v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja prinaša številne prednosti tako za uporabnika kot za okolje. Sončna energija je obnovljiva, brez škodljivih vplivov na okolje, neodvisna in udobna, saj energenta ni treba naročiti ali z njim napolniti rezervoarja. Predvsem pa je sončna energija brezplačna. Sonce sveti, ne glede na to, ali le občudujemo njegovo moč in se ga veselimo, ko pokuka izza oblakov, ali pa ga izrabimo v svojo korist .

Solarno ogrevanje vode in prostorov pokrije do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb pri ogrevanju prostorov, zato je solarno ogrevanje sanitarne vode in prostorov vsekakor naložba v prihodnost. Cena investicije v solarno ogrevanje je sicer res nekoliko višja v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja, vendar pa se vam bo vložek povrnil že v desetih letih. Montaža sistema je hitra in ekonomična, stroški obratovanja in vzdrževanja so nizki, napredna inteligentna regulacija pa spremlja navade uporabnika ter beleži zgodovino delovanja ogrevalnega sistema in zunanjih pogojev.

 

Solarno ogrevanje z različnimi sončnimi kolektorji 

Sončno energijo zbirajo t. i. sončni kolektorji, ki jih pritrdimo na streho objekta. Da bi bilo solarno ogrevanje čim bolj učinkovito, je montaža sončnih kolektorjev najbolj smiselna na območjih, kjer je čez leto največ sonca. Sončna energija preko posebne absorbcijske folije v cevi sončnega kolektorja segreva solarno tekočino, ogreta solarna tekočina pa se nato prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na vodo za ogrevanje stanovanja ali na sanitarno vodo.

Za solarno ogrevanje vode uporabljamo ploščate ali vakuumske cevne sončne kolektorje. Cevni sončni kolektorji imajo v primerjavi s ploščatimi veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek.

 

Solarno ogrevanje sanitarne vode z vakuumskimi sončnimi kolektorji

Vakuumski sončni kolektorji GreenLand Systems slovijo po odličnem izkoristku v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih. Pri montaži lahko namreč vsako posamezno cev v sestavi kolektorja obrnemo tako, da v teku dneva prejme največjo možno količino sončnega sevanja. Tako lahko tudi pozimi od njih dobimo enako količino sončne energije kot poleti.

 

Solarno ogrevanje vode je z vakuumskimi sončnimi kolektorji GreenLand Systems možno tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj imajo zmožnost črpanja energije iz difuzne svetlobe. V primerjavi z mnogimi klasičnimi kolektorji lahko vakuumski sončni kolektorji GreenLand Systems sanitarno vodo segrejejo na dosti višjo temperaturo. Njihova montaža je enostavna, prav tako je preprosto njihovo vzdrževanje.

 

Vabljeni!

 

 

Bio Planet | Solarno ogrevanje vode, solarno ogrevanje, solarno ogrevanje sanitarne vode, solarno ogrevanje cena – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Bio Planet d.o.o.
Naslov
Leskoškova 9e
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 524 0 320
Seznam fraz
solarno ogrevanje vode, solarno ogrevanje, solarno ogrevanje sanitarne vode, solarno ogrevanje cena
ZEMLJEVID