Kolektorji za vodo – najugodnejši način za oskrbo s toplo vodo

Kolektorji za vodo postajajo vse bolj razširjen način alternativnega pridobivanja tople vode. Zmogljivost sodobnih kolektorjev za vodo je tolikšna, da niso več primerni le za potrebe gospodinjstev (sanitarna voda in voda za ogrevanje prostorov), ampak se vse pogosteje uporabljajo tudi za segrevanje vode v industrijskih obratih. Največja prednost, ki jo ponujajo kolektorji za vodo, je zagotovo precejšnje znižanje porabe električne energije, kar seveda pomeni tudi velik prihranek. 


Kako kolektorji za vodo delujejo?

Ključni fazi delovanja kolektorjev za vodo sta zbiranje in shranjevanje sončne energije oziroma toplote, specifike pri načinu delovanja pa so odvisne predvsem od vrste izbrane naprave. Sprva so se uporabljali t. i. ploščati kolektorji za vodo, katerih delovanje je bilo v veliki meri pogojeno z vremenskimi razmerami, njihova montaža pa je bila precej težavna. Razvoj tehnologije je poskrbel za postopno uveljavitev različnih tipov vakuumskih kolektorjev za vodo. Trenutno najučinkovitejši so nedvomno vakuumski kolektorji za vodo s toplotno cevjo, ki zagotavljajo minimalne izgube toplotne energije in so enostavni za nameščanje, segrevanje vode pa poteka nemoteno vse dni v letu.

 

VEČ O KOLEKTORJIH

 

vakuumski kolektorji za vodo Kolektorji za vodo tudi ekološka izbira

Poleg ekonomskih razlogov za nakup kolektorja je vsekakor smiselno izpostaviti tudi ekološki vidik. Kolektorji za vodo namreč ne predstavljajo zgolj najbolj ugodnega načina segrevanja vode, ampak so tudi okolju prijazna izbira, saj med njihovim delovanjem ne prihaja do emisij, škodljivih za ozračje. Vse prej kot nepomemben pa je tudi podatek, da se kakovostni kolektorji za vodoponašajo tudi z izjemno dolgo življenjsko dobo – njihovo nemoteno delovanje je tako v večini primerov, ob ustreznem vzdrževanju, celo daljše od 30 let.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Bio Planet d.o.o.
Naslov
Leskoškova 9e
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 524 0 320
Seznam fraz
kolektorji za vodo
ZEMLJEVID