Solarni kolektorji

Solarni kolektorjiZa ogrevanje naših domov porabimo relativno veliko energije, ki jo večinoma pridobimo iz fosilnih goriv ali lesa. S tem negativno vplivamo na okolje, ker je gorivo vedno dražje, pa tudi na svoje prihranke. Solarni kolektorji so na tem področju najboljša investicija. Z njimi z zelo nizkimi stroški lahko ogrevate svoje stanovanje, hišo ali poslovni prostor in sanitarno vodo. Sončna energija je poleg ugodne cene (cena sončnih kolektorjev je relativno ugodna) tudi ekološka, saj solarni kolektorji občutno manj onesnažujejo okolje kot ogrevanje s klasičnimi energenti. Poleg starejših in bolj znanih ploščatih kolektorjev novejši vakuumski sončni kolektorji nudijo še večjo možnost izrabe energije sonca. Da bi se izognili morebitnim nesporazumom, naj poudarimo, da sončni kolektorji niso sončne celice, ki služijo za pridobivanje električne energije, temveč so namenjeni ogrevanju objektov in sanitarne vode.

 

Kaj so vakuumski sončni kolektorji

Kot že ime samo pove, sončni oziroma solarni kolektorji zbirajo sončno energijo in jo koristno uporabijo – v tem primeru za ogrevanje. Medtem ko so ploščati solarni kolektorji prva generacija tovrstne tehnologije, so vakuumski sončni kolektorji v zadnjih letih doživeli tolikšen napredek, da se tehnologija toplotnih cevi (heat pipe) uporablja tudi v gospodinjstvih. Bistvene prednosti tega sistema so med drugimi naslednje:

  • montaža je enostavna
  • visok izkoristek pri večjih temperaturnih razlikah
  • visok izkoristek, ko ni direktnega sevanja
  • deluje celo leto
  • vakuumske cevi so odporne proti nizkim temperaturam
  • bolj segreje vodo kot ploščati kolektorji
  • dolga življenjska doba (več kot 30 let)

 

Cena sončnih kolektorjev

Vakuumski sončni kolektorji so investicija, ki se uporabniku izplača iz dveh razlogov: cenovno in zaradi minimalnega vpliva na okolje. Cena sončnih kolektorjev je dolgoročno zanesljivo ugodna, poleg tega pa ne gre zanemariti dejstva, da so solarni kolektorji alternativni vir energije, ki je prijazen do okolja, zato zanje lahko dobite subvencijo Eko sklada. Ta znaša 200 € na m2 kolektorja, tako da se stroški celotne investicije bistveno znižajo. Podrobnejša pojasnila o kolektorjih so na voljo na naši spletni strani, z veseljem pa vam bomo tudi po telefonu ali osebno odgovorili na vaša vprašanja. Oglasite se v podjetju Bio Planet d.o.o. in se sami prepričajte, da so sončni kolektorji resnično naložba za prihodnost.

 

Bio Planet d.o.o. | Solarni kolektorji, vakuumski sončni kolektorji, cena sončnih kolektorjev – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Bio Planet d.o.o.
Naslov
Leskoškova 9e
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 524 0 320
Seznam fraz
solarni kolektorji, vakuumski sončni kolektorji, cena sončnih kolektorjev
ZEMLJEVID