Zimske gume obvezen del zimske opreme

Zimske gume

Za vožnjo po snegu, ledu in nasploh v zimskih razmerah so primerne le zimske gume. Zaradi posebne sestave in drugačne zmesi gume se zimske pnevmatike brez težav kosajo z zmanjšanim trenjem s podlago in z nizkimi temperaturami. Glavna razlika med letnim in zimskimi pnevmatikami je v sestavi gume in obliki profila. V primerjavi z letnimi imajo zimske gume globlji profil, ki omogoča lažje odvajanje vode, plundre in snega. Poleg tega ima profil zimske pnevmatike mnogo lamel, tako da je v stiku s tlemi kar največja površina gume, zaradi česar je tudi njen oprijem boljši.
Zakon kot obvezno zimsko opremo za osebna vozila določa 4 zimske gume z oznako M+S (Mud+Snow) in z minimalno globino profila 3 milimetre. Dopušča pa tudi 4 letne gume z minimalno globino profila 3 milimetre in ustrezno velike snežne verige v priboru. Vse 4 zimske pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi, na isti osi pa morajo biti pnevmatike istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti.

 

Zimske gume – globok profil za večjo stabilnost   

Le zadostna globina profila zimske gume bo omogočila dobro odstranjevanje vode in brozge izpod koles ter stabilnost v snegu in ledu. Kadar je na cesti več snega, pa priporočamo uporabo snežnih verig.


Globina profila se meri na najnižji točki med zarezami. Morebitne izbokline na kotalni površini se ne upoštevajo. Na nekaterih pnevmatikah so celo označbe, ki nas opozarjajo, kdaj moramo pnevmatike zamenjati. Posebna puščica nas bo opozorila, ko bo dosežena zakonsko minimalna globina profila.

 

Čeprav je zakonsko določena minimalna globina profila 3 milimetre, je zimske gume najbolje zamenjati, ko globina profila doseže 4 milimetre. Takrat se namreč poslabšajo vozne lastnosti, še posebej v deževju. Zimske pnevmatike lahko izgubijo oprijem s cestiščem, zato vozila ni več mogoče usmerjati in ustaviti.


Zimske gume – ugodna cena pnevmatik v AC Velič

Pogosto je pri izbiri zimske gume cena pomembnejša od kakovosti. V AC Velič pa vam v sklopu vulkanizerskih storitev nudimo tudi zimske gume, kjer gresta ugodna cena in kakovost z roko v roki. Tudi naše najcenejše pnevmatike so kakovostne.
Zimske pnevmatike so edini stik med vozilom in cestiščem, zato pri nakupu nikar ne glejte na cente razlike v ceni. Raje si zagotovite zimske gume, ki so varne tako za vas kot za druge udeležence v prometu.

 

Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!


AC Velič | Zimske gume, zimske pnevmatike, zimske gume cena, zimske gume profil – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Stanežiče 52
1210 Ljubljana Šentvid
Spletna stran
E-pošta
01 512 80 22
Seznam fraz
zimske gume, zimske pnevmatike, zimske gume cena, zimske gume profil
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA